2015. január 12., hétfő

Természetes aszpirin-forrás: kúszó fajdbogyó

Egy fontos gyógynövény a természetes aszpirin-források között a kúszó fajdbogyó (Gaultheria procumbens), és annak is krémben vagy illóolajként való felhasználása. Nem véletlen, hogy olyan sok sportkrémben, ízületi krémben felhasználják ezt a csodás bogyót, mert nagy fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatással rendelkezik. 30 ml kúszó fajdbogyó illóolajában 55,7 mg természetes aszpirin található, ez kb. 171 db aszpirin-tablettának felel meg! Ennek alapján 1 ml (30 csepp) illóolaja 5,7 aszpirin-tablettával egyenlő! Ne feledd ezt, ha használod, tehát ne szedj be aszpirint és ne kenj ezzel egy időben magadra kúszó fajdbogyót, mert így igen magas aszpirin-bevitelt adsz a szervezetednek. Ez pedig vérzékenységet okozhat!
Nagyon szeretjük a téli masszázsoknál használni ezt a jellegzetesen aromás, erős illatú illóolajat, mert gyors és hatékony fájdalomcsillapító. A természetes aszpirin-tartalmát kihasználva javasolhatom mindennemű fájdalom, gyulladás, ízületi bántalom, láz, fertőző betegség esetén, bedörzsöléssel, gondosan ügyelve az alkalmazandó mennyiségre. Belsőleg ne használd! Sose használd külsőleg se hígítatlanul! Egy evőkanálnyi növényi olajban 3-5 csepp kúszó fajdbogyó illóolajat oldj fel, és ezt kend a fájós területre. Lázcsillapításkor a mellkas és a hát bedörzsölése, valamint a talp bedörzsölése is jótékony hatású. Gyermekeknél 1-2 cseppet használj!
A kúszó fajdbogyó illóolaj megrendelhető a Biotündérnél a biogyogyitas@biogyogyitas.hu e-mail címen.
Ne feledd: bármilyen célra (párologtatástól kezdve a masszázsig) kizárólag a terápiás minősítésű illóolajakat használd. Nálunk ezt a minőséget a Panarom cég olajai képviselik.

Jó egészséget kívánok!

Bíró Tünde
Tanár, holisztikus életmód tanácsadó
www.biotunder.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése