2015. január 12., hétfő

A láz jó, a láz a barátod!

A láz jó, a láz a barátod! Sokan félnek a láztól, főként, ha gyermekről van szó. Most sok a felső légúti betegség, tüdőgyulladás, felfázás-megfázás. A hét éves korban lévő gyermekeknél különösen aktuális a tüdővel kapcsolatos betegségek megjelenése, ugyanis ebben a korban történik az anyától való leválás és a külvilág felé való elindulás. A legkisebb királyfiról szóló mesék ezt a történetet nagyon szépen leírják. A gyermekkori betegségek beavatások is, az élethez szükséges lépcsőfokok. Ezekkel is fontos lenne tisztában lenni, ajánlom ez ügyben Dahlke és Rudolf Steiner gyermekbetegségekkel foglalkozó könyveit.
Lázcsillapítók: nézz utána, hogy milyen veszélyes anyagokat tartalmaznak! Igen sok durva helyzetért felelősek. A májat károsítják elsősorban, de az egész idegrendszert és az immunrendszert is. Ezért csak nagyon indokolt esetben használd, és nagyon kevés mennyiségben! Mindent el kell követni a természetes módszerek alkalmazásával, hogy ne kelljen a rémes vegyszereket alkalmaznod a gyermeknél vagy felnőttnél. A gyógyszeres lázcsillapítást nem szabad elkapkodni, nem szabad szíre-szóra bevetni!
Viszont mese ide, törvényszerűségek oda, nagyon rémisztő lehet az egy anyukának, családnak, ha a gyermek nagyon elesett, nagyon rossz állapotban van egy ilyen időszakban.
A természetes, szelíd módszereket érdemes megismerni és alkalmazni, amíg nem egy súlyosabb betegségről, pl. tüdőgyulladásról vagy egyéb, súlyosabb felső légúti gyulladásról van szó.

1. Hűtőfürdő alkalmazása: langyos vízben ül a gyermek, és kevés még langyosabb víz hozzáadásával lehűtjük a testét. 10-15 percig ül ebben a langyos vízben. Utána lepedőbe csavarjuk, aromaterápiás bedörzsölést alkalmazunk nála, és jó meleg ágyba dugjuk. Teázás fontos!
2. Aromaterápia: Fehér esszencia, Citromhéjolaj, Levendula olaj legyen otthon! Csakis minősített, Panarom készítmény! Használati leírás: kérd az ingyenes tájékoztatót e-mailben.
3. Só, cukor pótlás legyen! Mézes tea, fokhagymás-vajas pirítóskenyér tengeri sóval, tápláló levesek.
4. A láz 38,5 C fokig nem igényel lázcsillapító gyógyszeres beavatkozást. 39 C fok fölött először javasolt a hűtőfürdő, állott vizes borogatás a karra, lábra. A Fehér esszencia, testgyertyázás a tüdő akupresszúrás pontjain, valamint a bőséges folyadékfogyasztás nagyon jó. Kúszó fajdbogyót tartalmazó illóolaj-keverék bedörzsölése (természetes aszpirin), vagy Winter vits tabletta adása (ebben is természetes aszpirin van). Ezekkel óvatosan kell bánni, kérj tanácsot!
5. Főtt krumpli inhalálás. Megfőzöl pár db nagy krumplit héjában, tengeri sós vízben, forrón felvágod nagyobb darabokra, és a gyermeket a krumpli fölé ülteted (tálcára rakva az ágyban is alkalmazhatod), letakarod a fejét törölközővel. Szívja be jó mélyen a kumpli gőzét! Ha van, egy csepp Fehér esszencia, vagy egy csepp Citromhéj olajat csepegtess a krumplira. Naponta kétszer használd.
6. Házi disznózsírral, vagy disznózsír alapú kenőccsel jól be kell kenni a mellkast és a hátat. Letakarni tiszta kendővel, meleg pizsamát ráhúzni, jól betakargatni a gyermeket. Ha előre gondolkodsz, akkor készíthetsz disznózsírból krémet ilyen esetekre, aromaterápiás olaj hozzáadásával. Kérd a receptet tőlem!
7. Nyers krumpli a talpakra. Zokniba téve nyers krumpliszeleteket tegyél a gyermek talpára. Lejjebb viszi a lázat.
8. Itasd, itasd, itasd! Ilyenkor a sötét bogyós levek és a homoktövislé (hígítva finomabb itallal, mert önmagában nagyon savanyú), a mézes tea nagyon-nagyon fontos!
9. Legyen otthon olajfalevél-kivonatod, echinaceád és Bach Rescue csepped. Ezeket azonnal kezdd el használni, ahogy a baj első jelét felfedezed! Kérj tanácsot az adagolásról és a készítények fajtájáról.
10. Immuncseppek szedése, megelőző célra és kialakult betegség esetén is. Ezt szermélyesen nálam szerezheted be, egyéni receptúra szerint készült, gyógynövény-kivonatokból, gyógynövény-készítő természetgyógyász által.
11. Ne feledd a fontos szabályt: ha már jobban van a gyermek, ONNANTÓL két hét, hogy teljesen meggyógyuljon! Vagy, ha túl hamar kiveszed a gyógyulási folyamatból, akkor újra és újra vissza fog térni a felső légúti betegségek valamilyen formájában. A gyógyulás nem csak tünetmentesség, hanem a legkisebb sejtek területéig ható regeneráció, újjáépülés és felerősödés is. Erre nem szabad sajnálni az energiát! Akkor lesz jó, ellenálló immunrendszere egy gyermeknek, ha van ideje és ereje regenerálódni is.
12. Egyéni regeneráló kúrát szívesen összeállítok gyermeknek és felnőttnek, a betegségekből való teljes felépülés érdekében.
Legfontosabb: ne ess pánikba! Te vagy a felnőtt, neked kell a gyermeket támogatnod. Ilyenkor minden dajkálás, gondoskodás, mesélés, filmnézés, húslevesezés, ágyban rötyögés gyógyszer!
Ha viszont egy napnál tovább áll fenn a 39 C fok fölötti láz, netán valamint a gyermek nyögdécsel levegővétel után-közben, akkor sürgősen hívd ki a gyermekorvost! NE a gyereket cipeld a városon végig, rendelőt keresve! Legyen olyan gyermekorvosotok, aki hajlandó kijönni egy beteg gyermekhez. Lázgörcs esetében azonban ne késlekedj, azonnal keress fel egy gyermekorvost vagy az ügyeletet.

Egészséges télvégét kívánok!

Bíró Tünde
Tanár, holisztikus életmód tanácsadó
www.biotunder.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése