2017. április 12., szerda

A vastagbeledre gondoltál ma már?


Nem jó dolog ilyen adatokra lelni a statisztikában, de sajnos tény, hogy Magyarországon a vastagbélrák a vezető halálokok között szerepel. Egy olyan rettegett betegség, amely ellen nagyon sokat tehetnénk! De ebben a tenni akarásban nem kell várni senkire és semmire, ma el kell kezdeni foglalkozni a megelőzéssel. Hogyan?
- Meglepő lesz, de igen fontos dologgal kezdem: a toalett-higiéniánkkal. Nem tudjuk rendesen kezelni a "helyzetet". Tényleg. A teljes higiéniát az jelentené, ha minden reggel el tudnánk menni nagy wc-re, és utána alaposan le tudnánk zuhanyozni azon a tájon. Jelentkezzen, akinél így van! Ott a pirospont. Továbbá: kerüld az illatosított wc-papírokat és a vegyszeres popsitörlőket! Nagyon gondosan meg kell tisztogatnunk magunkat a nagy wc-zés után, és ehhez jó szolgálatot tesz a natúr wc-papír és az adalékmentes, vegyszermentes bébi popsitörlő - ha nem tudjuk az egyes szabályt, azaz a zuhanyozást betartani.
- Ne feledd, hogy a jó emésztés a szájban kezdődik. Akinek fogászati fémek, amalgámtömés, fogászati gócok vannak a szájában, annak az egész bélrendszere, emésztőrendszere veszélyben van. A vastagbél-működés rendbetétele a fogorvosnál kezdődik!
- Újra csak meglepő lesz, amit most írok: napi egy széklet még lehet székrekedés! Persze van, aki annak örül, ha egy héten egyszer legalább el tud menni rásegítés - hashajtó - nélkül. Minden nagyobb étkezést követően ajánlatos lenne a nagy wc-zés. De a napi egy az a minimum! Az ősi, bevált recept így hangzik a rendszeres széklet megindítására: minden reggel első, és minden este utolsó "táplálékként" vegyél magadhoz 4 dl tisztított, forralt vizet, langyosra hűlve kortyolgasd el. Csodákat művel! Mikrózni tilos.
- Ülőmunka, kevés mozgás = vastagbél-problémák. Mozogj! Mindegy, hogy mit, csak mozogj.
- Kevés rost, kevés folyadék, mikrózott étel, készétel, adalékos ételek, szénsavas üdítők, sok édesség, fehér lisztből készült ételek = vastagbél-problémák. Változtass! Kérd a Biotündér - Hogyan kezdjem? című ingyenes kiadványt e-mailben, amiben leírjuk a pontos tippeket.
- Hús hússal, mindennapos húsevés, pác-sóval (azaz műsóval, tulajdonképpen műtrágyával) készített felvágottak, füstöltáruk, szalámik = súlyos lerakódások a vastagbélben.
- Évente minimum kétszer, de inkább négyszer végezz hatékony vastagbél-tisztítást. Megoldás: Aktív faszén kúra, negyedévente 4-6 hétig.
- Aranyér = időzített bomba! Kérj tanácsot a megszüntetésére a Biotündér programokon belül. Aromaterápiával, táplálkozással, lelki terápiával, gyógynövényekkel drámai változást érhetsz el.
- Stressz, ki nem mondott harag, feszültség, "össze van szorulva még a..." érzés, mindennapok hajszája = időzített bomba!
- Célzott gyógynövények fogyasztása: fekete mustármag, chia mag, psyllium, cékla, amaránt mag, feketekömény-olaj, zöld tea.
Ne hanyagold el a bélműködésedet - bármilyen problémát érzel, most azonnal kezdj el változtatni az étkezéseden, a stressz-kezelésen, a folyadék-fogyasztási szokásaidon és az életmódodon. Nagyon megéri!

Egészséges megkönnyebülést kívánok!

Bíró Tünde
Tanár, szexuálterapeuta
Természetes gyógymódok tanácsadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése