2013. május 14., kedd

Biokibernetikai orvoslás - az egészség és a betegség különös szemléletmódja

Válaszok a biokibernetikai orvoslás szempontjábólRészletek dr. Rippel Emília biológai fogorvos cikkéből
Mit jelent az élet? Válaszolni ingerekre. Mit jelent az egészség? Helyesen válaszolni az ingerekre. Minden sejt egy minikomputer, elraktározott

programmal. Minden egyes sejt-minikomputer összeköttetésben áll sok-sok hasonlóan működő minikomputerrel, az egész hálózattal. Azzal az elsődleges feladattal, hogy a rendszer túlélését garantálja. Mindig azt fogja tenni, ami a legszükségesebb az élet fenntartásához. Ez csak akkor működik, ha az információ akadálytalanul tud áramlani.

Nézzük meg ezt a folyamatot a „caries” példáján. A túlzott cukorfogyasztás általában kalciumhiányt okoz. Ennek csökkenésére megindul a fog kalciumtartalékainak leépítése a fogakban, és ez fogszuvasodást eredményez. A szervezet ezzel foganyagot „áldoz” fel, hogy a kalciumhiányt életfontosságú területeken kompenzálja. „Megold” egy fontos problémát és előidéz egy kisebbet. A szervezet nem dönt, csak válaszol, túlélési stratégiát követve, és ennek érdekében kompromisszumokra hajlamos.

A biológiai gyógyászatban az orvos számára az emberi szervezet az anyag, amelyen „dolgozik”. Célja az egészség helyreállítása. A művészet az, hogy megtalálja ehhez a legmegfelelőbb módszert. Önmagunkban kell tudatosítanunk, hogy a betegség nem a normálértékektől eltérő számok összessége.

A betegség fejlődési folyamat, ami a lélek és a szellem segítőjévé válik. A betegeket saját felelősségük tudatára kell ébreszteni.

Minden szervezetet érő behatás vagy lokális irritáció beindítja a szervezet kompenzációs mechanizmusát. Először még nincsenek tünetek, holott az információs hordozó rendszerben már megbomlott a rend.

A mai környezetszennyezett világban, mindannyian ebben az állapotban vagyunk. Köztünk sokan tünetmentesek, de a hatás mindannyiunkat érint. Amikor a szervezet regulációs rendszerének kompenzációs kapacitása kimerül, kezdődnek a tünetek, majd a krónikus betegségek.

Milyen zavarokkal számolhatunk a mai világban?

- a regulációs (helyreállító rendszer) zavara vagy súlyosabb esetben blokkja

- strukturális zavar

- diszfunkció

- allergiák

- vitamin- és ásványianyag-hiány

- környezetszennyezés

- nehézfémterhelés

- pszichés zavarok, stressz

- geopatikus tényezők

- gyulladási gócok

Az egészség = harmónia. A betegség = diszharmónia. A gyógyulás = a harmónia helyreállítása. A harmónia az ember személyiségének minden szintjére vonatkozik (testi, szellemi, érzelmi, energetikai szint). Gyógyulás csak akkor lehetséges, ha a krónikus zavaró tényezőket megsemmisítjük, eltávolítjuk a szervezetből és tudatosítjuk a probléma mögött meghúzódó pszichés „háttér” tevékenységet. Ez az első lépés a szervezet öngyógyítása és az egészség felé.

Ne haragudjunk a betegségre! A betegség nem ellenség, ami ellen harcolni kell vagy meg kell semmisíteni, hanem az egész embert érintő sorskérdés.

Jó egészséget kívánok!

Bíró Tünde

Holisztikus életmód- és egészség tanácsadó
www.biotunder.info
www.bioeletmod.info

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése